woensdag 27 januari 2010

Tussen Pasen en Pinksteren

Als je de Bijbel moet geloven is er tussen Pasen en Pinksteren nogal wat gebeurd wat de moeite  van het vertellen waard is. De tijd tussen deze roerende feestdagen heeft een rijke historie en daar danken we al die vrije dagen aan. Maar ook in onze recente geschiedenis staat deze periode als roerig te boek; ik denk maar aan 30 april  2009 De Klap van De Naald of 6 mei 2002 De Moord op Pim. Toch hebben wij besloten om het vaderland in die periode voor zes weken te verlaten. In Florida hebben wij te maken met  Patriots Day, Memorial Day en Moederdag. Of wij in de tweeënveertig dagen tussen 15 april en 23 mei in  onze langste vakantie ooit, genoeg mee maken om dagelijks een blog te vullen, zal de tijd leren.

entrance_500 Vanwege een geplande opknapbeurt van ons huis willen we dit jaar slechts één keer naar Florida. Maar dan willen we wel lekker lang. Omdat we via het visa waiver programma reizen, is de periode dat je legaal in de US of A mag verblijven in ieder geval gemaximeerd tot 90 dagen. De dekking van de reisverzekering is echter maar de helft van die periode. Wij besloten dus binnen die 45 dagen te blijven. Omdat in die periode al onze jaarkaarten nog geldig zijn kunnen wij zowel in Disney als in Universal en in Seaworld ons hart ophalen.  In Universal kunnen wij nog net het staartje van Mardi Gras meepikken; dit evenement wordt afgesloten met een concert van Chicago. Benieuwd hoe Saturday in the park live klinkt! De optredens in Epcot zijn wat minder spectaculair maar we kunnen in ieder geval Davy Jones, The Atlanta Rythme Section, The Nelsons en Chubby Checker gaan zien. Sommige artiesten zijn zo oud dat we maar moeten hopen dat ze tot die tijd overleven…..In mei staat ook een lancering van de Space Shuttle gepland. Hoewel wij dit in het pre-digitale fototoestel tijdperk ook al eens hebben gezien, willen we graag weer gaan kijken. Het is onze laatste kans, tenzij het Spaceshuttle programma ook herrijst….

poolview1_500Wij vertrekken op de eerste zondag na Pasen vanaf vliegveld Zaventem in Brussel met United Airlines via Chicago naar Orlando. Toen ik in het najaar van 2009 las dat United een nieuwe lijndienst naar Chicago zou gaan verzorgen, had ik al direct een voorgevoel dat de gebruikelijke aanbiedingen van www.connections.be in december wel eens via deze route zouden kunnen lopen. Ik zocht nog eens uit of deze reis niet veel omslachtiger was dan via Washington maar dit bleek wel mee te vallen. Je bent nog geen uur langer onderweg. De aanbiedingen in december bleven uit, maar uiteindelijk lukte het ons om in januari om voor 448 euro tickets te bemachtigen. Ruim honderd euro duurder dan vorig jaar, dus om een beetje budgetneutraal uit te komen zagen we voorlopig af van de economy-plus stoelen op de heenreis. Voorlopig is alleen extra beenruimte voor de terugreis ingekocht zodat wij op Eerste Pinksterdag in ieder geval met gestrekte benen weer naar Brussel terug vliegen.

 

livinggreatroom_500Na de nodige research en veel vijven en zessen kozen we als verblijfplaats  toch weer voor Cane Island. De aanbieding van Heritage Key via DreamVacation was aantrekkelijk, maar uiteindelijk kwamen we bij USA Fun Vacations voor een beste prijs op het oude nest uit.  Omdat zij via eAutohuur.nl ook auto’s aanbieden, had ik mij al een beetje in de voorwaarden van deze aanbieder verdiept. Zij adverteren met de LPG. (laagste prijs garantie). Helaas bieden zij geen LPG via USA FV, dus kwam ik uiteindelijk direct bij hen terecht. Wij kozen voor een midsize SUV via verhuurder Dollar. Inmiddels zijn wij toegetreden tot het elitekorps huurders dank zij het programma Dollar Express dat je een supersnelle afhandeling op het vliegveld belooft. Wij zullen zien wat ze voor ons in petto hebben. Ouderwetsch wordt weer nieuwerwetsch want ook de keuze voor de auto wordt door hen gemaakt.

barbados-501x363 3 br 2 br cane island

Velen vragen zich af wat te doen met moeder met  Hemelvaart en Pinksteren. Wij hadden dit dilemma met de auto. Aanvankelijk had ik het plan de wegenbelasting voor zes weken op te schorten, de auto in de garage te stallen en ons per taxi naar Zaventem te laten vervoeren. Daar het opschorten voor een kortere periode dan drie maanden niet mogelijk blijkt, kozen we toch weer voor de combi park, sleep en fly bij het Ibishotel. De overnachting komt op 59 euro en voor het parkeren betaal je daar één euro per nacht. Voor een dikke honderd euro zijn zowel wij als onze koffiebruine Franse  mademoiselle  onder de pannen. Tenzij de klimaatverandering plotseling doorzet, gaan wij er niet van uit dat wij haar op tweede Pinksterdag, zoals in december het geval was, als frappucino vermomd terug vinden.

Nadat alle galstenen succesvol uit Lidy’s buik zijn verwijderd en nu ook de nakende vakantie geheel in kannen en kruiken is, zit de stemming er in huize Teleton weer prima in. En als er niets verandert, blijft dat wel even zo.