maandag 15 februari 2010

Dollar Express

Dollar express Goed nieuws van het Dollar front. Vandaag plofte de enveloppe met de vurig begeerde Dollar express card op de mat. Wat een gemak en wat een voordeel! Nooit meer in de rij staan, belooft Dollar de houders van zo'n pasje. Leave the lines; spend more time relaxing. Nou daar hebben wij wel oren naar. Wij gaan namelijk (express!) naar Florida om te relaxen en als wij (per ongeluk!) toch in een zenuwslopende rij op Orlando airport terecht komen, ervaren wij dat als een ernstige aanslag op ons Floridavakantiegevoel.

Nu hebben onze vrienden van Alamo ons ook al eens een speciale behandeling beloofd als we vooraf onze gegevens in hun computersysteem kloppen. Ter plekke hebben wij de beloofde balie echter nooit kunnen vinden. Maar, vermits wij geen kreukelaars voor ons aan de balie hadden die bij elke vraag eerst de ombudsman, de vakbond, meneer pastoor of hun schoonmoeder nog moesten raadplegen om een beslissing te kunnen nemen, waren wij de laatste jaren eigenlijk toch al best vlot aan de beurt. Daar dit soort kreukelaars en die andere brokkenpiloten die hun rijbewijs of creditcard uit het onderste vakje van hun bagage moeten opduikelen, gewoonlijk met Martinair vliegen, is de kans dat wij ze treffen eigenlijk te verwaarlozen.

Jeep Maar goed, om dus niet het risico te lopen dat we tussen Pasen en Pinksteren bij Dollar met andere sukkelaars staan te wachten, dalen wij straks, gewapend met de Dollar Expresse card, vol verwachting de roltrap af om ons aan de Express balie te melden voor onze midsize suv. Chop, chop, wij hebben ongelooflijke haast om te gaan relaxen! Kunnen wij misschien bij Dollar van te voren ook al aangeven dat wij notoire deekers *) zijn? Dat scheelt weer tijd!

Voor de minder geoefende lezer: Baliemedewerkers van autoverhuurbedrijven proberen je vaak allerlei extraatjes aan te smeren. Deekers zijn klanten die het aanbod weigeren en het vakje “decline” aanvinken. Liefhebbers lezen hier een aardig artikel over deze praktijken.