zondag 4 april 2010

Vrolijk Pasen

Met minder dan één week te gaan neemt de vrolijkheid in huize Teleton met het uur toe. Vooral als er weer een klusje is geklaard, wordt er genoegzaam geglimlacht. Zie zo, daar zijn we weer van af.

Zo heeft Jean-Paul van de Herenknipperij zich extra uitgesloofd met de tondeuse en de schaar zodat ik mij de komende weken geen zorgen over de coiffure hoef te maken als ik uit de Lazy River stap. De vrouw des huizes heeft het bezoek aan  de kapster Marianne uitgesteld tot komende donderdag. Huid en nagels zijn inmiddels al wel geheel reisvaardig.

Diepvriezer en koelkast bieden plotseling verrassend veel plaats. We worden steeds vindingrijker bij het combineren van de restanten van een losbandig leven. Voor vandaag schaft de pot gebakken aardappeltjes met een roerbakmix van Hollandsche Groenten en Spareribs en hupsakee, weer een diepvrieslade leeg. Voor morgen hebben wij nog twee kipfiletjes opgeduikeld die wij met het laatste restje noedels, een Thaise groentemix en een pittig sausje met blijdschap tegemoet zien. Met frisse tegenzin zullen wij de twee Magnums die, vanwege hun pure chocoladeomhulsel, al een tijdje op strafexercitie naar de onderste diepvrieslade waren gestuurd, eindelijk soldaat maken.

Het lek dat zich na de zware sneeuwval in ons platte dak openbaarde, is deze week gelukkig gerepareerd. Het was zo’n lek waarvan je op een avond denkt: “zit daar nou een vlekje”? Morgen eens goed op de ladder kijken! “Morgen” waren we het al weer vergeten, dus na een paar dagen de ladder uit de garage, (ons plafond is bijna viereneenhalve meter hoog…)geen vlekje meer te zien. Logisch, het was al weer een poosje droog. Bij de volgende regenbui blijkt het vlekje toch weer terug en is het ook wat groter geworden. Zelf maar eens op dak gekeken, niks te zien natuurlijk. Wist ik veel dat je dan, als je op de dakbedekking drukt, net als bij je fietsband, de luchtbelletjes ziet ontsnappen.We zitten weer droog en het  lichtbruine vlekje in het plafond werken we na de vakantie wel weer weg….

En dan is er nog dit blog waar wij zelf veel plezier aan beleven. Wat leuk dat het ook door jou gelezen wordt. Misschien heb je je ook wel aangemeld als volger. Of heb je al eens gereageerd op een van de columns in de aanloop naar onze vakantie. Hartelijk dank daarvoor! We hopen dat we voldoende te melden hebben om je de komende periode als “klant” te behouden. Het aantal blogs neemt de komende weken enorm toe. De concurrentie is zwaar omdat er vliegtuigladingen vol Floridaliefhebbers vertrekken, die allemaal hun avonturen met je zullen delen. Wij lezen ze ook!  Natuurlijk zullen we je de komende tijd berichten uit de categorie “klein leed” zoals daar zijn de vertrektijden, customs & immigrations, auto, dollarkoers en bedbugs. Verder kan je rekenen op de miniatuurtjes van de zaken die ons zo al opvallen wanneer we eenmaal in het Beloofde Land zijn aangekomen. Zoals je inmiddels wel weet, kan dat van alles zijn en varieert het van waterpret tot wc-bril. En dan maar hopen dat het voor jou ook leuk en herkenbaar is om te lezen.

Voor nu wensen we alle lezers een bijzonder vrolijk Pasen. Voor hen die er nog een paar vrije dagen aan vast hebben geplakt; geniet van de zon die ons de komende week is beloofd. IJs en weder dienende komt ons volgende blog-bericht uit Cane Island, dus je begrijpt dat de stemming in huize Teleton opperbest is. En als er niets verandert, dan blijft dat vast en zeker zo.

Ton & Lidy

13 opmerkingen:

  1. Dag Ton Lidy,

    Alvast een heerlijke vakantie toegewenst in Florida, wij zijn één van jullie volgers, zullen elke ochtend even kijken op jullie om te lezen wat jullie uitspoken cq meemaken.

    Nog maar een weekje zeg, wat is dat snel gegaan.

    Rick & Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ton, ook voor jullie een heel vrolijk pasen (het paasweer moeten we er zelf maar bijdenken dit jaar ;-) Het aftellen is nu ECHT begonnen voor jullie, verheug me er nu al op om jullie blog te kunnen gaan bijhouden!

    groetjes,
    Nita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De tijd vliegt voorbij, en jullie zullen de grote groep Nederlanders voorgaan naar Orlando. Dus ongetwijfeld zul je de eerste weken veel volgers hebben, die benieuwd zijn hoe Florida zich houdt deze dagen ;-) ! Wij in ieder geval wel; en jullie hebben VELE volgers in ieder geval.

    Ook voor jullie hele fijne Paasdagen, en probeer de paas-eitjes een beetje te ontzien; maar met die (OVERHEERLIJKE) Dark Chocolate magnums, moet dat lukken !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oeh, wat zijn wij jaloers!!! Met bij ons nog 158 dagen op de teller zouden we nu best graag met jullie willen ruilen. Maar vooruit, we zijn de moeilijkste niet, dus we gaan akkoord met de deal dat we via deze blog mee mogen genieten! Have fun met de laatste loodjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Alvast een goede reis gewenst naar Florida, we zullen de verslagen met veel plezier lezen. Weer leuk om naar uit te kijken.
    Groet
    Christina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat de stemming er steeds meer in komt bij huize Teleton, lijkt me nogal wiedes!! Wie wil er nou geen ZES weken naar het heerlijk zonovergoten Orlando willen!! Wij zullen vanaf het thuisfront, met verlangen, mee lezen!! Geniet en maak maar weer mooie verhalen voor ons allen...je hebt nogal wat volgers( er rust dus een zware last op je schouders, om al je trouwe fans tevreden te houden, hahah!!) Goeie reis!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het begint nu echt op te schieten voor jullie. Heerlijk zo'n lange vakantie als je nergens aan gebonden bent. Alhoewel ikzelf toch niet zo lang weg zou kunnen blijven......

    Maar voor ons is het leuk om jullie weer live te volgen!!

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oow, wat heb ik er zin in dat jullie bijna op vakantie gaan zeg!
    Ik hoop echt dat je de tijd hebt om elke dag (al zijn het maar een paar regels...) iets te tikken, dan vliegt hier de tijd tenminste ook wat meer richting onze vakantie.

    Heel veel plezier, en maak vooral maar veel leuke en gekke dingen mee.
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat schrijf jij toch grappig.
    in de restjes en de magnums.

    En als je naar Seaworld gaat zeg dan ff gedag tegen de killerwhales van mij.

    Heel veel plezier en tot Cane Island.

    Heleen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nou Ton en Lidy, we wensen jullie alvast een rustige vlucht toe en dat jullie maar heel veel leuke en mooie momenten mogen beleven.
    Have fun !

    Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tot aan de andere kant van de wereld.See you.
    Marion.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wens jullie een heel goede en comfortabele vlucht met prima seats. Geniet van de Dollar Express card, ik hoop dat er een erg lange rij staat, dan kunnen jullie met een verveelde blik in de express lane gaan staan.
    Je hebt (terecht) een record aantal volgers en ik kijk reikhalzend uit naar jullie belevenissen. Wie weet zien we elkaar ergens in Orlando!
    (nog een) Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Ton, het is inderdaad weer altijd een verrassing als de papieren in de bus vallen. De voorpret is al lang bezig maar dit als altijd net dat beetje extra. We hopen dat jullie een gezellige tijd zullen hebben en geniet er samen van. Veel plezier en we volgen jullie blog dagelijks.

    BeantwoordenVerwijderen