zondag 16 mei 2010

Hij was een beetje misselijk….

IMG_1098Omdat het vandaag de laatste dag van het Flower & Garden Festival was, waren we voor ons doen toch al weer vrij vroeg in Epcot. We wilden graag ook Soarin’ nog eens doen en we waren al een hele tijd niet meer in Maelstrom en Ellen geweest.

Geen schokkende attracties, maar je bent wel lekker van de straat.

 

 

IMG_1085 De fastpass voor Soaring ging om kwart over zes in, een prima aansluiting op de show van Chubby Checker. Op naar the Universe of Energie om een beetje af te koelen. Geen attractie voor als je haast hebt, want met de preshow erbij, ben je al snel drie kwartier onder de pannen.

Tijd om de fastpass voor Maelstrohm te halen en om een hapje te eten in The Elctric Umbrella. We zaten op de eerste verdieping en hadden een leuk uitzicht op het gekrioel onder ons. Er waren lekker veel buggies en rolstoelers die voor levensgevaarlijke situaties zorgden, we verveelden ons daar dus geen moment.

IMG_1114 Wij kuierden op het gemakje naar China en  bekeken de terracotta beelden, beluisterden een miniconcert op de Chinese Sitar waar wij geen chocola van konden maken, maar waarvoor wij vanwege het leuke accent waarmee de bespeelster van dit instrument “Thank you” zei wel uitbundig applaudisseerden.

De Fastpass voor Maelstrohm was er een om door een ringetje te halen. We passeerden een hele lange wachtrij en werden onmiddellijk in de boot genomen. Norway; douze points!

IMG_1128Rond vijf uur arriveerden wij bij het American Theatre waar wij nog net met de laatste wachtenden uit de rij mee naar binnen konden glippen, voor de meute ongeleide projectielen werd binnengelaten. Wij zaten, zeg maar, in de exitrow, veilig achter de rolstoelers. Geen camera’s die plotseling vlak voor je opduiken, niemand spring onverwacht op, geen paardestaarten die op jouw lens worden uitgeborsteld, kortom een prima zicht op het toneel!

Naast ons een ietsjes middelbaarder echtpaar uit Chicago. Of Chubby Checker de guy van de Twist was….? Ja dat konden wij beamen! En van de Fly, de Pony, maar daar zouden ze nog wel achter komen! Waar we vandaan kwamen….? From Holland, nice! Zelf waren ze gepensioneerd, hadden het goed en konden dank zij een goedkope ticket en een nog voordeliger hotelletje wel vier dagen naar Orlando. Hoe lang wij bleven, was de volgende vraag. Wij antwoorden waarheidsgetrouw, waarop het al wat stilletjes bleef.

IMG_1106 Toen ook nog bleek dat wij de lancering van de spaceshuttle wel hadden gezien en we ook nog eens een Fastpass voor Soarin’ hadden, (Fastpass, hoe werkt dat dan…..?) bekoelde de verstandhouding nog verder. Wij hadden slechts de vragen beantwoord en helemaal niet opgeschept. Ik probeerde nog te redden wat er te redden viel door over de dollarkoers te beginnen, maar toen bleek ook nog eens dat ze naar Europa waren geweest toen wij 1 dollar zestig voor onze euro kregen……

Donkere wolken pakten zich boven Epcot samen. Chubby ging te keer als een jonge hond, maar kon niet voorkomen dat dat sommige bezoekers toch het vege lijf probeerden te redden toen de eerste megadruppels neerkletterden. Wij hulden ons stoicijns in onze poncho’s hetgeen het meeklappen niet ten goede kwam maar waardoor we wel droog bleven en de voorstelling keurig uitzaten. Het stel uit Chicago was not prepared en not amused, maar wel drijfnat. Ze vertrokken zonder te groeten…

We schuilden nog even in de toiletten van Marokko en liepen in onze poncho’s naar Soarin’. We mochten in de bovenste rij; zonder bruine beentjes, dus we genoten met volle teugen. Drie minuten later stonden we weer buiten en liepen we door de plassen naar de Jeep. Omdat wij ons tussen de middag tegoed hadden gedaan aan een Ceasar Salad met dubbele dosis kip waarbij ik voor de zekerheid nog een bakje frites had besteld, waren we niet echt hongerig.

De Cracker Barrel viel dus af, het werd de Burger King voor kipfingers en misschien een lekker ijsje. De voordeur zwaaide open en er strompelde een dronken vent naar buiten. Op nog geen meter van ons vandaan, deed hij waar dronken kerels goed in zijn. Dank zij de oefeningen in de parken met de rolstoelen en de buggies, konden wij nog net met een ferme sprong ons noodlot ontlopen.

WIj hadden ineens helemaal geen trek meer en meldden ons rond acht uur op Cane Island. Misschien dat ik straks nog een Bananamuffin neem, of dat we een Cinnamon Roll uit de vriezer toveren. En we hebben nog een  zak Megacornuco’s uit de goody bag die wij van de familie Staalstra kregen toen zij vertrokken. Vanwege doktersvoorschrift kopen wij die nooit in huize Teleton, maar nu ze er toch liggen, zou het best eens kunnen zijn dat we ons er vanavond aan te buiten gaan. En zo houden wij hier de stemming er wel in, maar daar twijfelde natuurlijk niemand meer aan!

Voor de lezers die gewend zijn dat dit blog regelmatig van een passend en vrolijk muziekje wordt voorzien is de keuze deze keer op Hij was een beetje misselijk van Buster Fonteyn gevallen.

Waarschuwing: Vooral op maandagmorgen kan dit nummer vervelend lang in je hoofd blijven hangen……

10 opmerkingen:

  1. De Cracker Barrel inruilen voor Burger King, da's toch wel het laatste wat ik zou doen :)

    Leuk dat jullie van de Fam Staalstra ook een goodiebag hebben gehad, net als de mini-meetings gaat dit op Cane Island vast ook een traditie worden !

    Inmiddels zie ik net op teletekst dat de UA946 uit Washington eerst als status 'uitgeweken' stond en maar staat nu als 'geannuleerd'...

    Groetjes,
    Pieter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb me weer kostelijk vermaakt aan je blog van vandaag. Jammer dat je de relatie niet hebt kunnen uitbouwen met de vrienden uit Chicago....lol. En ik denk dat ik ook niet echt heel veel trek zal hebben gehad ...

    Tot morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Soarin vonden wij ook echt een leuke attractie maar voor ons was het dan ook de eerste keer... Schiphol zit vandaag weer dicht dus wij zijn gister net op tijd geland... genieten jullie nog maar lekker daar, veel fijner!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha ! Mooi hoe jullie vrienden maken ;-) ! Met precies de juiste opmerkingen op het goede moment; vooral over de Euro !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou he, wat een hoosbui gisteren. Leuke dag in Epcot, het echtpaar uit Chicago is nu vast getraumatiseerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De ene dag geniet je van de gastvrijheid van de Amerikanen en de volgende dag ben je te eerlijk en druipen ze af, schitterend.

    Wij zitten gelukkig weer thuis gezien de sluiting van het luchtruim nu weer, bijna een dag in Washington gebleven omdat het vliegtuig overboekt was maar ja, vrouw en kind wilden niet blijven.

    En dan hadden we nu dus in Frankfurt gezeten aangezien UA946 van zondagavond nu in Frankfurt staat. :-D

    Veel plezier nog jullie laatste dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Whahahahahahahaahhaah wat een giller weer , echt dit maakt de dag weer helemaal goed .
    Nog heel veel plezier daar, maar dat gaat vast wel lukken denk ik zo maar .

    Groetjes Debby en Co

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dag Ton, long time ... wel gelezen, nog niet gereageerd en volop genoten van jullie verhalen. Altijd weer een feestje! Zal het vandaag ook vast weer worden. Léonine

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jullie maken er toch iedere dag weer een feestje van he? Drankje, hapje, dansje. Let's twist again, like we did last summer...... Hij blijft leuk, het liedje dan want van de foto's van een wel zeer overjarige tiener wordt je niet echt vrolijk meer hoor!!
    Maar wij staan nog op de vakantie(relax) stand dus ook daar krijgen wij toch nog een glimlach van op onze mond.

    Geniet van de heerlijke temperatuur in Florida. Wij lopen hier met dikke truien en de kachel op 25. Zo krijgen wij weer het Floridagevoel weer een beetje terug.

    Wat gaat de dag van morgen weer voor jullie brengen? Ik kan niet wachten (m.a.w. ik heb heimwee, wheeeehhh)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Was weer een heerlijk dagje. En inderdaad geen vrienden gemaakt. Gelukkig zit de stemming er nog steeds goed in !

    BeantwoordenVerwijderen