vrijdag 21 mei 2010

Some sunny day

IMG_1238 Het was fun om er hier in Florida gedurende zes weken  zo maar een beetje op los te leven. Net als thuis was ons leven gelukkig helemaal niet zo spannend. Spanning en sensatie hebben we genoeg gehad, dus vinden wij dat we niet vroeg genoeg met het genieten van onze “oude” dag kunnen beginnen.

Voor dat het bloggen dan ook op werken begint te lijken, met alle druk op de kwaliteit, de deadlines, de plaatjes en alles wat er zoal bij komt kijken, gaan we er lekker na de vakantie mee stoppen. Onderwerpen genoeg, zoals de geplande verbouwing, tante of de plaatselijke visdames, en ik heb er ook veel aardigheid in maar we zetten er na de epiloog toch volgende week een punt achter.

Er komen vast weer andere leuke blogs en voor diegenen die wel zouden willen, maar niet precies weten hoe, wil ik het recept van een lekker vakantieverslag graag vertellen. De Rotterdamse Meesterverteller Jules Deelder dichtte eens:

Als ik mijn ogen toe doe,
Ben ik in Honoloeloe….

IMG_1317 Waarmee eigenlijk alles is gezegd. Iedereen kan het! Maar een blog waarin alleen maar kond wordt gedaan van fun en sun gaat snel vervelen. Dus moet je bijvoorbeeld op zoek naar de kleine onvolmaaktheidjes van het leven. Zo zijn de afwijkende toiletgewoonten een geliefkoosd onderwerp geworden, maar ook de aarbeien worden soms tot enorme proporties opgeblazen. Het gaat niet om wat je precies meemaakt, maar om de manier waarop je het vertelt. Precies zoals het in de oude Europese sprookjes, maar ook in de moderne Disneyverhalen toegaat. Het verhaal is meestal flinterdun, maar als het smakelijk wordt opgediend, gaat het er in als Gods woord in een weduwvrouw.

Je verhaal moet vooral herkenbaar zijn. De lezer zou het zelf ook zo mee hebben kunnen maken. Verder moet er een verassing in zitten; iets wat je niet direct ziet aankomen. Soms gaan die dingen mooi samen. Zo’n meisje dat op het herentoilet ontsnapt, je moet het natuulijk net treffen, maar iedereen kan zich voorstellen dat het gebeurt. Een klein beetje viezigheid doet het altijd prima, maar maak het niet te gek. Alleen de associatie met wc-papier is al voldoende, poep hoeft er  helemaal niet aan te pas te komen. Lezers verzinnen dat er gewoon zelf bij…..

Ondeugend mag, seks kan ook maar maak het niet te expliciet. De verschrikkelijke nachtelijke orgieen van de kikkers en de krekels spreken tot ieders verbeelding. Love is all, at the butterfly ball! En we  kennen toch allemaal de onverzadigbare eenden uit de Hollandse slootjes en plantsoentjes? Had ik trouwens al verteld dat de vrouwtjes hier in de vijver inmiddels zo fantiek van zich afbijten dat de mannetjes hun heil nu bij elkaar zoeken? Sinds kort hebben wij hier de Gay Pride Canal Parade voor de deur en ook deze jongens schamen zich nergens voor. Dat schudt en dat trilt en dat wipt de  hele dag maar door.IMG_1257 De reigers kijken stoicijns voor zich uit en de buizerd gaat er ostentatief met zijn rug naar toe zitten, terwijl er aan de kant van de gebouwen toch niets voor hem te jagen valt. Eenden, ze zijn een schande voor het dierenrijk!

Mopperen doet het ook altijd goed, maar gebruik het met mate. Laat het weer met rust en kies een onderwerp zoals het Grand Floridian, waar iedereen natuurlijk best zou willen logeren maar wat helaas niet voor jan en alleman is weggelegd en geef daar een heel klein beetje op af. Neem vooral je zelf niet te serieus en lach om het leven. En verder is het een kwestie van oefenen, want het spreekwoord zegt niet voor niets “Oefening baart kind”. Lees verder vooral zoveel mogelijk blogs van anderen. Ze zijn altijd leuk, zeker als ze over Florida gaan!

IMG_1302Het overweldigende succes van ons blog is fantastisch om mee te maken, maar de populairiteit neemt soms vormen aan waarover Teleton zich een beetje over verbaast. Het is jammer dat hij geen programma heeft, anders stelde hij zich nog verkiesbaar, want als er een de juiste stemming er in weet te houden, dan is hij het wel: Teleton for President! 

Verkiezingsbeloftes:
Allemaal naar de zon, met Teleton!
Wat de Grieken kunnen, dat kunnen wij beter!
Maak het op, voor je het hebt!
Met Teleton altijd de juiste koers!

IMG_1242  Op zaterdag mikken wij relaxed de inhoud van de kasten in de koffers, slingeren we nog een stofdoek door het huis, halen nog een natte lap over de bril en trekken we er nog een keer op uit om de creditcard door de gleuf te rossen. Verder vieren wij de komst van onze 20.000ste bezoeker op het blog met een gezellig etentje. Zondagmorgen trekken wij de deur van de condo met enige weemoed maar dik tevreden achter ons toe.

IMG_1354 Vanuit Cane Island sluit ik vandaag het blog, af om vanaf de vaderlandsche bodem nog een keer terug te komen met het verslag van de terugreis en natuurlijk met de epiloog. Tot dan!

 

Keep smilin’ through, just like you always do,
but I know we’ll meet again, some sunny day!

----------------------------------------------------------------------

26 opmerkingen:

  1. Ton, bedankt voor je geweldige verhalen, we hebben genoten, daar hebben we het uitgebreid over gehad. Fijne dag morgen, relax, geen deadline te halen, de druk is nu van je schouders, lekker shoppen en inpakken. Heel goede reis zondag en groetjes aan Lidy.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Ton en Lidy,

    Wij hebben elke ochtend genoten van het blog. Stiekem betrapte ik mezelf erop dat ik jullie blog altijd als laatse opende, een soort save the best voor het laatste. En natuurlijk heb je gelijk, het lijkt overdreven, maar eerlijk is eerlijk, het leest gewoon weg echt leuk, kortom je schrijf leuk. En de dag begon erg leuk.

    Mogen wij... julie bedanken voor de leuke start in de ochtend, s'morgens het blog lezen was bijna zes weken een way of life waarvoor dank.

    Een hele leuke dag nog, en een hele goede terug vlucht/reis !!

    Groetjes Rick en Mandy.

    Tot een volgende vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is weer een prachtige aaneenschakeling geworden. En je moet het maar zo kunnen beschrijven ;-) ! Beetje jammer van het Grand Floridian (omdat wij daar dus voor het eerst deze zomer een keer gaan slapen ... als een soort 'ultieme' droom die in vervulling gaat), maar gelukkig ben je positief over aardbeitjes !

    En ook bij mij blijft de stemming erin ! Ik wens jullie een heerlijke laatste dag vandaag, en een hele goede terugrit !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank je wel Ton voor alle prachtige verhalen.
    Ik heb er zo ontzettend van genoten, iedere dag opnieuw.
    Ik wens jullie nog een hele fijne laatste dag en een rustig vlucht terug naar Nederland.

    Groetjes Sonja (snik)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank je wel voor het leuke leesvoer 6 weken lang .
    We wensen julie een hele goede terug reis .

    Groetjes Debby en co

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Ton en Lidy, ikheb genoten van jullie weblog, 6 weken lang iedere dag jullie belevenissen te lezen maakt onze heimwee nog groter ... Goede terugvlucht en tot een volgende keer !
    Ina Snoeij

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tja Ton, je ziet aan de reacties die je allemaal krijgt van ons, of je het nu wil of niet je bent voor ons allen toch een beetje de opperblogger!! Zelf mijn man heeft stiekem een bericht op "mijn" blog geplaatst om het uit te leggen.
    THANKS for all the fun.....
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hey Ton & Lidy,

    hartelijk bedankt om ook ons te laten meegenieten van jullie 6 weken paradijs. We hebben ontzettend genoten van jullie doen en laten in het verre Florida. Bedankt voor de bloggertips, maar we denken dat je het ofwel hebt, ofwel niet :) Totdat wij evenveel levenservaring als jullie opgedaan hebben, zal het enkel bij fun & sun blijven.

    Nogmaals bedankt voor al het leesplezier. En alvast een veilige terugreis toegewenst.

    Groetjes !!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Tips om straks een leuke blog bij te houden zijn natuurljk altjd welkom, maar de flair van jouw blogs verwacht ik toch niet te halen eerlijk gezegd. Ik heb er van genoten en al kan ik me voorstellen dat je er geen werk van wil maken toch hoop ik stiekem op een blogje zo af en toe misschien. Een goede terugreis gewenst en bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo ton en lydi,

    Als je iets als werk gaat zien is het tijd om er inderdaad even afstand van tenemen!

    Mischien kun je af en toe in nederland een "blog-seminar" geven om ons de kneepjes van het vak te leren.

    We wensen jullie een hele goede en voorspoedige terug reis.

    Het laatste filmpje is helaas op een ipad niet te lezen door de ruzie tussen flash en apple maar zal hem op de gewone pc wel even bekijken.

    Tot in nederland and a safe trip.


    Ton, wijnie en bart staalstra

    BeantwoordenVerwijderen
  11. En dan staat de teller ook nog eens op 20.014 bezoekers... menig uitgever zou er jaloers op zijn binnen 6 weken!! Geniet van het succes... heb een goede terugreis en geniet van het Hollandse... het wordt zondag boven de 20 zodat de temperatuursverschillen niet al te veel opvallen, al zal het voor jullie frisjes aanvoelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Hoi Ton en Lydi,

    Ik heb er net als de rest ontzettend genoten van je verhalen, de afgelopen 6 weken zijn omgevlogen.
    Over een week staan wij op punt te vertrekken en hoop ook mijn blog bij te kunnen houden maar ik kan het niet op de Teleton manier hoor.

    Zal het wel gaan missen, was vaak vroeg wakker en dan zo ff vlug de ipod aan ff Teleton zijn blog lezen altijd erg leuk en humoristisch.

    Dan wens ik jullie nog een fijne afsluiting van jullie verblijf, een hele goede,fijne en veilige reis terug en we zien hopelijk het afsluitende deel van de terugreis wel verschijnen op je blog.

    Groetjes Lea en Sascha

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo Ton&Lidy,

    Hartelijk voor 'delen' van juliie vakantie met ons via dit blog.
    Ik wens jullie een fijne en behouden thuisreis.

    take care,
    Desiree

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Beste Lidy & Ton,

    Inmiddels zijn jullie ook in huize Tinnetam een begrip. Als ik de afgelopen weken weer eens lachend achter mijn lappie zat, was een enkel woord, Teleton, van mijn kant voldoende om mijn lach te verklaren aan de rest van het gezin. Bedankt !

    Jullie mooie tijd in Florida zit er (voorlopig ?) weer op. Geniet van de laatste uurtjes op Cane Island en kom veilig weer terug naar ons kikkerlandje. Wij wachten nu al met smart op een onvolprezen veslag van jullie terugreis. Tot die tijd denken we: It ain't over till the fat lady sings. No pun intended !

    Veel succes met de geplande verbouwing en mocht je toch nog eens een smakelijk verhaal met ons willen delen dan zien wij vanzelf een blog voorbij komen met de titel: "Het dagelijkse leven van Teleton" Dat zouden je trouwe lezers vast niet erg vinden.

    Nogmaals bedankt voor de vrolijke woorden en noten, die ons als muziek in de oren klonken.

    Thank you for the music !

    Greetz,
    Patrice

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Beste Ton en Lidy

    Het was echt genieten om even te relaxen achter de pc met een bakkie koffie en een verhaal van jullie kant.
    Logisch dat je wel even klaar bent met dat Bloggen...
    Maar ach...ik ga er van uit dat dit niet jullie laatste Florida vakantie was en dat er ooit weer tijd is om te genieten van jullie belevenissen die jij zo goed weet om te zetten in woorden.

    Mijn dank is groot (buiging, applausje )

    Veilige terugreis

    Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo

    Ik heb heel erg genoten van jullie verhalen.
    En zeker een compliment voor jouw schrijfstijl.
    Erg leuk, ik denk niet dat ik ooit zo een blog geschreven krijgt.
    Geniet van je laatste dag en een goede terugreis.

    Groetjes Naomi

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Beste Ton & Lidy

    Een goede terug reis en nog veel plezier de laatste 2 dagen. Vanuit een zonnig Rotterdam

    groetjes,

    Marijke8

    Ps veel plezier bij het groot niet te vermijden

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Bedankt Ton voor alle leuke verhalen die dagelijks de revue gepasseerd zijn. We hebben er hier en daar nog een aantal gemist dus we kunnen er nog even van genieten.
    Goede terug reis, en welkom thuis

    Arianne

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ton je verslag was weer geweldig!
    Ik heb hem iedere dag met heel veel plezier gelezen.
    Die verkiezingsbeloftes lijken mij helemaal goed!
    Geniet van jullie laatste dag en ik wens jullie een prettige en veilige terugreis!
    Volgende vakantie ben ik zeker weer één van jullie volgers.
    Bedankt voor het mee mogen genieten!
    Groetjes Lucy (Disney fan)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Beste Ton en Lidy,

    Ontzettend bedankt voor het feit dat wij mochten meegenieten van jullie kleine en grote belevenissen. Bedankt ook voor de kleine seminar. De vaste lezers verwachten natuurlijk wel nog een uitgebreide cursus, hoe schrijf ik leuk een weblog. Je schrijft nl wel zo leuk dat alle oefening kunst baart. Helaas zijn wij nog niet in de gelegenheid om tussen pasen en pinksteren onze voetjes uitgebreid op een ligbedje te laten liggen. Wij moeten het toch met een korter tijdsbestek doen.

    Wij houden de stemming erin! Jullie hopelijk ook in het vliegtuig terug naar Nederland. Neem nog wat mooi weer mee. Daar is er genoeg, wij hebben het hier nog steeds koud.

    Een hele goede terugreis gewenst en tot blogs

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Beste Ton en Lidy,

    Nou dat zou wat wezen zeg, eindelijk een president waar iedereen in zal geloven.
    Dat betekent dat je door al dat harde werken geen tijd meer zult hebben voor deze mooie vakanties.
    Nee...........laat dan maar zitten,denk dat een blogje vanuit de 1e en 2e kamer lang niet zo leuk zullen zijn als die vanuit Florida.
    WELKOM THUIS
    groetjes Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hey Ton & Lidy,

    Nogmaals bedankt voor de dagelijkse dosis humor de afgelopen 6 weken bij het begin van de (werk)dag en wij wensen jullie een safe journey back home en hopelijk zien wij elkaar gauw !

    Groetjes,
    Pieter & Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  23. lieve ton en lidy
    bedankt dat we mee hebben mogen genieten van jullie prachtige vakantie...vond het toppie...en kaai leuk geschreven...
    ik wens jullie een goede reis naar huis en het zal wel ff wennen zijn denk ik ;-)
    groetjes voor jullie beiden
    marij

    BeantwoordenVerwijderen
  24. veilige reis terug Ton en Lidy, hopelijk geen lastige buurs en geen vulkaan...

    Wanneer kom je terug? :) Wij in 2012! Even een sabbatjaar houden en de portemonee aanvullen.

    Thanks for some much fun, toiletpaper, animalsex en al de rest... *big smile*

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hè, wat jammer! Aan jullie vakantie komt een einde en daarmee ook aan jullie blog! Ik heb met plezier jullie verhalen gevolgd! Waar gast de volgende trip naartoe? Oftewel, waar kunnen wij ons op verheugen, want je hebt ondertussen al heel wat vaste lezers aan je blog weten te kluisteren! Bedankt voor het kijkje in jullie dagelijkse 'beslommeringen' in het mooie Florida!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Na deze 6 weekse vakantie zal er dit jaar geen terugkeer meer in zitten toch?

    Je blog was altijd het langste dus genoeg stof om te lezen en het bezorgde vaak een glimlach.

    Groetjes voor jullie beide!!

    BeantwoordenVerwijderen