dinsdag 27 april 2010

Een lesje winkelieren

IMG_0074We gingen naar Down Town Disney om een beetje rond te kuieren en de nieuwe kameraad van Teleton beter te leren kennen. De temperatuur in de high upper eighties, (ja zo noemen ze dat hier) de lucht strak blauw en een heerlijk briesje, wat wil een mens nog meer? Nou, bijvoorbeeld dat hij zijn Jeep tussen al die andere vreemde Jeeps, Fords, Nissans, Kia’s  en een verdwaalde Equinox kan terug vinden…..

IMG_0111Wij zijn beiden retailers in hart en nieren en kunnen echt genieten van de manier warop de Disneywinkels zijn ingericht. Aan ieder detail wordt aandacht geschonken, het is vaak pompeus en overdreven,  maar toch functioneel. Als ze ergens de kunst van het verleiden beheersen, dan is het wel bij Disney. Er worden hier onwaarschijnlijk hoge  bedragen uitgegeven aan  de meest nutteloze zaken.

IMG_0114 Alle verkooptechnieken worden uit de kast gehaald. De winkels zijn perfect gevuld en worden continue bijgevuld of gespiegeld. De vakken zijn niet te vol, zodat de klant de goederen gemakkelijk  kan pakken.

Het meubilair is qua kleur en vorm volledig afgestemd op de goederen die er in of op worden gepresenteerd. De prijs van de artikelen is niet belangrijk, dus zijn de goederen ook niet dominant geprijsd. Aanbiedingen zijn niet nodig. Er is veel en vriendelijk personeel en de kassa’sIMG_0116 kunnen de klantenstroom prima aan, zodat er nauwelijks wachtrijen zijn. Klanten voelen zich in als kinderen in een snoepwinkel. Niet alleen kinderen kunnen de verleiding hier niet weerstaan, ook volwassenen laten zich verleiden. En zij hebben de portemonnee…..

IMG_0078 Jarenlang was er een grote McDonalds in Down Town Disney. Kennelijk is de liefde tussen de  beide grootmachten wat bekoeld want zeer binnenkort sluit de Mac hier zijn deuren. Jammer, want er is in dit gebied behoefte aan.

IMG_0176Zelf zijn we vandaag gezwicht voor een triple pounder, swiss met mushrooms en een kleine portie frites.  Deze maaltijd hebben we gedeeld, anders komen we echt klem te zitten in onze vliegtuigstoelen als we over ruim drie weken terug moeten. Nadat we een rondje door het winkelgebied hadden gemaakt, sloten we de middag feestelijk af met een MCFlurry met M&M’s.

Down Town Disney is een speeltuin voor volwassenen en kinderen. Er wordt met je gespeeld, je wordt bespeeld en je kunt er zelf ook prima spelen. Met je nieuwe Canon-kameraadje, bijvoorbeeld. Dus voor deze keer een uitgebreide fotocollage; voor de lezers die hier wel eens geweest zijn een trip down Memory Lane. Voor de lezers die nog nooit zo iets gezien hebben, misschien een verleidelijk aanbod om het zelf eens te komen bekijken. Bij ons zit de stemming er in ieder geval altijd in als we hier rondlopen, maar dat had de oplettende lezer natuurlijk al lang gemerkt!

 

10 opmerkingen:

  1. Je begint je camera al aardig te kennen! Leuk hoor!

    En als we die foto's zien willen we maar 1 ding....en dat is op de eerste de beste vlucht naar Orlando!

    Maar helaas, het zal voor ons nog wel een tijdje duren voordat we weer die kant op kunnen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He leuk die slideshow, je hebt weer nieuwe mogelijkheden met de camera. Je eerste foto's zijn gelukt....

    Lekker hoor ....nog ...een ruime drie weken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's hoor.
    Ik heb ook een vlaggetje gekocht voor op de auto. Kunnen we die in ieder geval weer terug vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De Disney-Stores in DownTown Disney zijn voor ons (Petra) ook altijd zeer verleidelijk en wij gaan daar iedere vakantie een aantal malen heen om te kijken of de creditcard nog werkt ;-)

    Wel jammer dat de 'Mac' in DownTown gaat sluiten want ook een bezoek aan hun was altijd vaste prik voor ons. De ThirdPounder staat ook al op mijn 'to-do-list' voor de trip van september a.s. en ik heb de foto's al door gestuurd naar de hamburgerliefhebbers onder mijn collegae...

    Groetjes vanuit het gezelligste kantoorpand in hartje '010' ,
    Pieter

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat ziet dat er weer lekker uit allemaal. Krijg ook heel erg zin in onze vakantie, nog 100 nachtjes slapen, pff. Wij zeggen altijd in die Disney stores, wat als ze "you touch, you buy" zouden hanteren? Je kunt het niet laten om de knuffels en alle andere spullen op te pakken. Leuk die slide show.
    Groetjes,
    Anita (Tans4USA)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. prachtige fotos....
    en wat leuk aan die attene...
    nou bereid je voor op een invasie medelanders die naar je toe komen...mijn god wenne maacht volk gaat er die kant op ;-))
    en in die disneystores kunnen ze er zeker wat van...er staan hier genoeg dingen in huis die ik in feb geweldig vond...en nu denk mijn god waarom heb ik het in hemelsnaam gekocht.hahahahahaha...nog veel plezier samen
    groetjes marij

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goed bezig zeg; overduidelijk een mooi nieuw speeltje gevonden. En ook nog eens met diashows, openslaande gordijnen (doet me aan Ben denken) en weet niet wat al meer !

    Ik ben in ieder geval blij om die mooie temperaturen en strakblauwe luchten te zien ;-) !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. We gaan de Mac DTD helaas niet meer meemaken volgende week... we stopten er graag voor een Iced Coffee (en de kids een HappyMeal :) ).... leuke foto's en die auto gaan we herkennen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. voorlopig zal je auto inderdaad nog wel te herkennen zijn. Vanaf morgen ga je volgens mij een hoop concurrentie krijgen, half Nederland lijkt naar Orlando af te reizen. Wij moeten helaas nog even wachten tot de zomer, gaan eerst een weekje Frankrijk doen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Of zoals de Lonely Planet al schreef: "Disney's imagineers have come up with many compelling ways of separating U from your money" :-)

    BeantwoordenVerwijderen