maandag 26 april 2010

Power Shot

Tot u schrijft de trotse bezitter van een spiksplinternieuwe Canon PowerShot G11 digitale camera. Nadat ik de afgelopen dagen tussen het vakantievieren door, helemaal ingelezen ben in de wereld van pixels, blur, Rim, Ram en Rom, exposure, aperture, white balance en wat er al niet meer bij komt kijken om een kiekje te maken, Jeepten wij deze middag direct na de lunch richting Orange Blossom Trail voor een bezoekje aan HHGregg en de BestBuy. De belangrijkste prijsvergelijkingen waren reeds digitaal uitgevoerd en de belangstelling ging uit naar een alleraardigst kameraadje van de firma Canon. Maar welk modelletje zou het worden?

Bij de HHGregg aangekomen wisten wij direct  dat wij hier niet bij de beste aanbieder van Electronica and Appliences waren aangeland. Een andere auto telde het parkeerterrein slechts. Hier hingen ze niet met de benen buiten. Binnen was het wel een drukte van belang. Five Guys, in the front of the store, staakten hun gesprekken onmiddelijk als of er zeven dominees voorbij kwamen. De frontman stelde zich netjes voor en bood ons een rondleiding door de winkel aan. Omdat de afdeling fotoapparatuur zich direct rechts van ons bevond, en wij verder geen belang bij flatscreens en wasdrogers hadden, sloegen wij het aanbod beleefd af en vroegen of het goed was dat we zelf even rondsnuffelden. Wij kregen permissie. Het aanbod was klein, de prijzen hoog dus wij groetten de Five Guys beleefd en staken per Jeep de straat over naar het drukke parkeerterein van de BestBuy.

Hier waren de verkopers druk aan het werk. Zo mag Teleton het graag zien. “In een drukke winkel wordt geen rotzooi verkocht” sprak hij zichzelf moed in. Wij hadden de fotoafdeling vorige week al uitgebreid gecheckt, maar waren niet te beroerd om met de kennis van nu, een lijst met de meest recente prijzen in euro’s  van hollandse internetleveranciers en onze zakjappanner met de koers op 1,30 de hele zaak nog eens grondig door te spitten, opdat wij vooral niet net nog een aanbieding over het hoofd zouden zien.

Anderhalf uur en een hoop gekriebel in mijn blognotitieboekje later, knoopte ik een gesprekje aan met de verkoper aan van wie ik de indruk had dat hij wel kijk op de digitale pixelhandel had. Ik vertelde hem dat ik twijfelde tussen drie Canons en of hij maar zo vriendelijk zou willen zijn om mij de verschillen, de voor- en de nadelen van deze drieling te duiden. In het Nederlands…..?

Het ijs was gebroken en de knaap deed zijn best. Een echte kenner was het niet, maar eigenlijk maakte dat geen bliksem uit. Ik had immers al voor vertrek smak op de G11, maar vond hem een beetje prijzig. Terloops vertelde ik dat wij in Holland gewend zijn bij zulke moeilijke beslissingen geholpen te worden. Het hoeft nu niet direct korting te zijn, maar een gratis geheugensteuntje, een handig heuptasje of een extra batterij wil nog wel eens helpen….Kort en goed; ik vroeg eigenlijk of er geen Orange Blossom Special  was.

Helaas, hiervoor waren de marges op deze artikelen niet toereikend. Naast mij kocht een Spaanstalig echtpaar voor duizenden dollars aan apparatuur en er werd lustig over de korting onderhandeld. “Maar meneer”, verzekerde de jonge verkoper mij “bij BestBuy betaalt u nooit teveel, krijgt u prima service en een goed advies van een betrouwbare verkoper die niet op provisie werkt”. Nou vooruit, tegen zoveel goeie argumenten uit het handboek verkoper kon Teleton niet op en hij besloot zichzelf, de verkoper maar vooral Lidy, die het wel zo’n beetje had gezien in de BestBuy, niet verder te laten lijden. “Is dit kleine knopje om het toestel aan en uit te zetten? Dan gaan we voor de G11”, sprak Teleton het verlossende woord.

Het prijsverschil met hollandsche internetaanbieders is, met de huidige dollarkoers, al alng niet meer spectaculair. Tel daar bij op dat Canon de garantievoorwaarden helemaal niet aantrekkelijk maakt en deze per regio afbakent. Hiertoe kan je, tegen een kleine vergoeding, dan wel weer wereldwijde garantie kopen. Die je tevens de verzekering biedt dat, als je het toestel per ongeluk in de Lazy River of het Veerse Gat laat tuimelen, deze zelfs dan gratis gerepareerd of vergoed wordt! Uiteindelijk bedraagt het voordeel dus nog maar een paar euro. Maar, dan heb je er wel de hele vakantie nog plezier van, motiveerde Teleton zijn investering bij de Minister van Financien.

De verkoper adviseerde er op ons verzoek nog een tasje bij, wat bij thuiskomst helaas net en maatje te klein voor dit geweldige toestel bleek te zijn. Daarom mogen we deze week nog eens terug naar de BestBuy. Tel uit je winst!

Inmiddels is de batterij opgeladen en kan Teleton morgen met dit wondertoestel aan de slag. Op naar Epcot, SeaWorld en Harry Potter voor meesterlijk plaatjes met blauwe luchten en witte wolkjes. O ja, de oplader heeft slechts een aansluiting voor een USA stopcontact. Dus ook: op naar de Walmart om de ingredienten voor een ombouwsnoertje voor thuis te kopen. Maar dat alles mag de pet niet kreuken en de hoed niet deuken. De stemming hier is na zo’n aankoop natuurlijk niet kapot te krijgen…..!

13 opmerkingen:

  1. "Hele goede keuze" sprak de ene Canon liefhebber tegen de andere. Laat die blauwe luchten en witte wolkjes maar komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, .. ben benieuwd naar de eerste foto's.
    Mooie camera hoor !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk hoor zo'n nieuwe canon!!
    We genieten van jullie verhalen en steken over 2 nachtjes met veel goede zin de grote plas over...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Ton,
    Ook hier een Canon liefhebber. Nu kun je mooi effe oefenen en dan als je de 29ste en 30ste als welkomst-comite op Orlando airport staat kun je van al die nederlanders een welkomsfoto maken die we dan tegen een kleine vergoeding kunnen kopen (haha), heb je gelijk een deel van je investering terug. Geniet nog even van de rust alvorens the dutch invasion arriveerd.

    Have Fun.

    Ton Staalstra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Veel plezier met je nieuwe camera, het kost wat energie maar je hebt er dan ook plezier van (zeiden de Nikon-knippers tegen de Canon knippers).

    Geniet er nog even van, dan doen wij dat ook!
    De dag wordt steevast begonnen met je blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou Ton dat je maar veel mooie plaatjes mag schieten deze vakantie en natuurlijk verwacht ik er morgen wel een paar te kunnen zien op je blog!
    Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou daar mag je zeker wel trots op zijn! Worden vast mooie foto's we zien ze graag terug op de blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hey Ton,

    Gefeliciteerd met je aankoop en dat je ons maar mag gaan verblijden met (veel) mooie fotos op de blog !

    Maar je weet het, Petra en ik zijn "Nikonians" of zoals Han & Ryan zeggen : Nikonknippers

    Groetjes,
    Pieter

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi apparaatje ;-) ! Ben uiteraard ook benieuwd naar foto's. Volgende aankoop een Iphone ??

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dan mogen we dus vanaf morgen allerlei wonderschone foto's van jullie verwachten?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het is leuk om een blog te lezen en je perfect te herinneren waar het allemaal was, ik kan het zo voor me zien. Lukt het wel zonder vriendelijke madam de snoer om te bouwen?
    Welkom bij de Canon club!

    Nu veel foto's trekken he!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Als je zo makkelijk de stroom in de keuken aan de praat krijgt mag het fototoestel natuurlijk binnen de kortste keren geen geheimen meer voor je hebben ;-) Ben benieuwd naar de eerste foto's

    BeantwoordenVerwijderen