zaterdag 1 mei 2010

Daar hebbie Debby….

Precies halverwege zijn we. Van de vakantie. En voor wie nog twijfelde; wij vermaken ons prima! Grote avonturen maken wij niet mee, de aswolk ging aan ons voorbij en hoewel wij deze week bij thuiskomst twee potige sheriffs uit het portiek zagen komen, is er bij ons niet ingebroken. Moeder Natuur was ons genadig, bij aankomst werd de thermostaat nog niet gelijk in de lower 90ies gedraaid, zodat wij langzaam aan het subtropische klimaat konden wennen. Voorzichtig stelt een onzichtbare hand het geluidsniveau van de frogs en sinds kort ook van de krekels, die nu de hele nacht pret aan het maken zijn en dit gepaard laten gaan van een oorverdovend geluid, haast onmerkbaar een tandje bij.

De peoplegreeter bij de Walmart gaat ons kennen. “Like your shirt/hat/wife, sir!” heeft hij op zijn programma. Daar moet je aan wennen, als nuchtere Hollander. Inmiddels reageer ik zo spontaan, dat ik op moet passen dat ik zelf niet in de selectie van mogelijke peoplegreeters wordt opgenomen….

Op Cane Island is het drukker dan ooit. Er zijn best nog wel wat appartementen onbewoond, maar toen wij hier voorjaar 2008 voor het eerst kwamen, waren stonden er nog  hele gebouwen leeg. Ik was een beetje bang dat de drukte ten koste van de kwaliteit zou gaan, maar dat valt reuze mee. De portieken en de parkjes worden netjes onderhouden en rommel wordt opgeruimd. Zo af en toe zie je eens iemand van de bewaking rondlopen. De hekken staan permanent open, van een gated community is dus geen sprake.

Vreemd voor ons is dat je ineens overal vrij veel Nederlands hoort. Leuk is dat daar ook Forumleden tussen moeten zitten. Volgens mij is Ton Staalstra hier ook gearriveerd en we lazen dat Debby het op Cane Island ook erg naar ‘t zin heeft. Gelukkig maar! Ik zou als onbezoldigd PR Manager van dit complex natuurlijk niet op mijn geweten willen hebben dat er ontevreden klanten waren.

Copy of IMG_0008 In rustiger tijden was de kans vrij groot dat je elkaar hier toevallig ontmoette. Zo kennen wij Pieter en Petra en Theo en Cynthia een beetje. Nu het drukker is, loop je elkaar niet zo snel tegen het lijf. Omdat we natuurlijk toch wel een beetje nieuwsgierig zijn, proberen we soms voorzichtig contact te leggen. Niet dat we zo maar op iedereen die de Nederlandsche taal  spreekt afstuiven. Maar als we de indruk hebben dat we vredelievende medelanders zien, zeggen we tegen elkaar, net hard genoeg zodat de beoogde medelander het net kan horen: “Daar hebbie Debby”. Tot nu toe heeft er nog niemand gereageerd….

IMG_0345 Omdat het vandaag warmer dan 90 graden werd, kleedde Teleton zich op z’n zomers in een T-shirt. Voor de liefhebbers, connaisseurs en collectioneurs: Old Navy heeft ze weer, de annual Flag Tees! Vanwege de tijdelijke 30 % kortingsactie ben je voor slechts 3 dollar en 50 cents helemaal het ventje en bovendien verwacht zo vrijwel niemand dat je toerist bent.

Voor Dolly: Hierbij een kiek van je ouwe neefie……

IMG_0373 Wij trotseerden de enorme hitte en meldden ons, laat in de middag voor het concert van Fran Cosmo in Epcot. Morgen kan de lezer die hierin is geinteresseerd, wat praatjes en plaatjes tegemoet zien. Wij hadden in ieder geval absoluut geen spijt van ons bezoek en hebben twee van de drie gigs van een half uurtje uitgezeten. De stemming zat er lekker in, en daar houden wij wel van. Een ding is zeker; bij Fran sukkel je niet in slaap!

Een voorproefje van Fran in actie:IMG_0381

9 opmerkingen:

  1. Goedemorgen! Dat shirt staat je prima hoor! En deze week goed oppassen met wat je zegt; de kans dat een ander je verstaat is reëel aanwezig ;-)
    Hier op het dorp waar ik werk, fluiten de vogels me wakker, dat is een aangenamer geluid dan jullie kikkers! Ondertussen is het ook gaan regenen op de dakapel dus slapen zit er niet meer in.
    Groetjes! Ira-tje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goodmorning america
    we hebben weer genoten en jullie ook lees ik...
    groetjes marij

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Halverwege de vakantie alweer, jemig, wat vliegt die tijd voorbij .... Ik hoop de komende week dat de tijd HEEEEEEEEL langzaam gaat (maar ben bang .....)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. goedemorgen Ton en Lydia,

    Inderdaad zijn we sinds donderdag ook op Cane Island. Gisteren gingen wij de net Cane Island in toen jullie er uit reden, herkenbaar aan de leuke antenne versiersels. Ik vermoede toen al dat je naar Epcot ging. wij zitten in building 1 dus niet rond het meer maar gelijk rechtsaf na de ingang op de eerste verdieping. Dit jaar hebben we twee slaapkamers ipv drie. Maar we hebben het weer super naar ons zin. We zullen elkaar deze vakantie nog wel eens tegen komen. Je bent toch onze "manager"van Cane Island. (haha). veel plezier vandaag.

    groeten Ton Staalstra.

    PS onze licence plate is van Rhode Island en het is een kleine hyundai Accent dus die is redelijk herkenbaar door de plate.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Whaahahahahahhahaha geweldig weer .

    Wij hebben ook al rond gekeken naar jullie maar nog niet gevonden wahahahah. Gaat vast komen .
    Wij zitten in het 2 slaapkamer gebouwen en zijn in de avond vaak wel even te vinden in of bij het zwembad . Als je daar de naam Sky hoort is debby of paul ( man lief) in de buurt. We rijden in een blauwe ford met een oranje bloempie whaahahah.

    Zo nu even de was uit de droger halen en dan weer opstap .
    Fijne dag vandaag en wie weet zien we elkaar .

    Groetjes Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jeetje wat gaat het snel......de komende 2 weken gaan SUPER langzaam, ik weet het zeker!!!

    Geniet ervan.

    Groetjes uit Miami.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hey Ton,

    Maak me ff gek met dat shirt, ik ben namelijk 'collectioneur' van die Old Navy flag-tee's.
    Ieder jaar koop ik ze daar in alle kleuren (behalve de rode) die leverbaar zijn, helaas gaan wij dit jaar in september dus moet de 2010-editie aan mn neus voorbij laten gaan.

    Hint : mn maat is XXXL ;-)

    Groetjes vanuit een regenachtig Leidschendam,
    Pieter

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ehh... volgens Petra heb ik XXL en zij heeft zelf XL.. ( da's weer een hint en de kosten worden vergoed... )

    Groetjes,
    Pieter & Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat vliegt om zeg, maar ,,,wat hebben jullie het lekker. Het is zo leuk even op jullie blog te landen, nou have fun nog.
    Veel plezier nog met andere helft van de vakantie....

    BeantwoordenVerwijderen