zondag 2 mei 2010

Fran Cosmo

IMG_0449

Ik kende Fran  niet. Boston wel, natuurlijk. De band waar hij enige tijd de leadzanger van was. Maakt niet uit, Fran staat met zijn broertje Anthony en een Band in Epcot. Want er moet brood op de plank…

Als liefhebbers van het Golden Oldies circuit gingen we natuurlijk even kijken. Het was schroeiend heet in Epcot. En het is moeilijk om een lauw publiek naar het kookpunt te krijgen. Met slechts een grote hit (More than a feeling) is het nog lastiger om de mensen enthousiast te krijgen. En dan was er weer zo’n onbegrijpelijke entree waarbij de band zo’n beetje the stage opdrentelt. Dat kunnen ze toch beter bij Disney.

IMG_0457 Uiteindelijk toch nog een aankondiging: Eerst komt Anthony op en dan uiteindelijk Fran. Er wappert een Italiaans vlaggetje aan de microfoon, maar Fran is niet het prototype van de mooie, knappe, donkere Italiaander.

Fran ziet er een beetje weird uit. Maar ja, jaren zeventig he..! En zo is de muziek ook. De drummer drumt bij veel nummers het loopje dat we ook van More than a feeling kennen. 1,2 rust 1,2,3…begrijp je? De gitaren gieren, de bas en de drum staan als een huis en de Roland klinkt als een B3 Hammondorgel met distortion. En dat alles snoei- en snoeihard zodat Fran zich de longen uit het lijf moet brullen, maar gelukkig wordt hij geholpen door een hele batterij techniek. Oude tijden herleven. Het doet me weer denken aan een optreden van Focus in de Vliegermolen in Voorburg. Donkey years ago….Zelfde dreunende bas, maar dan van Bert Ruyter. Zelfde gierende gitaarwerk, maar dan van Jan Akkerman. Thijs van Leer ramde tenminste op een echte Hammond, kon ook niet zingen maar de techniek hielp hem een beetje. En Pierre van der Linden beukte het hele zaakje dwars door de muren van de sporthal. Dat waren nog eens tijden!

 IMG_0462 D’r staat wel hier in Epcot toch wel wat op het toneel. De jongelui hebben d’r zin an en ondanks het feit dat alleen naar voor mij onbekende nummers luisteren, boeit het toch wel. Fran komt lekker los en krijgt gelukkig  het publiek enthousiast. 

Natuurlijk krijgen we een gitaarsolo van Anthony en een drumsolo zoals dat bij deze muzieksoort hoort. De bassist blijkt een vriendelijke vent, die tijdens de soli foto’s van het publiek en zijn collega’s maakt. Disney Rock & Roll, zullen we maar zeggen.

IMG_0500 Ik vraag me af waar Don’t look back en Amanda blijven, maar die doen vandaag niet mee. Misschien in de tweede set? Maar nee hoor, die is identiek aan de eerste. Bij More than a feeling komt het publiek pas goed in beweging en wordt er hartstochtelijk meegebruld. I see my Marian, walking away heeeheeeeheeee…! Fran, die volgens zijn eigen site wel voor heter vuren heeft gestaan dan een paar honderd man in Epcot, mikt na afloop van de gig tevreden zijn plectrum in het publiek. Want zo is hij ook wel weer, die rare Fran Cosmo.

Hierna houden we het concert maar voor gezien en laten de derde set voor wat ‘ie is. We hebben een beetje het idee dat we naar een concert van de Amerikaanse Dries Roelvink zijn geweest. Niks op aan te merken, professioneel, maar een typisch geval van net geen toppertje. Dus richten wij de blik op het optreden van de volgende week in het Golden Oldies Festival. Davy Jones komt. Wie…? Davy Jones! Van de Monkees…Hij wordt dit jaar 65, dus die krijgt de stemming er wel in bij de meisjes daar in Epcot. En daar houden wij van, in de familie Teleton.

Voor wie wat foto’s wil zien, heb ik nog een collage in petto. Gemaakt met Teletons eigen TeleCanon, dus helaas niet altijd even scherp maar wat je van ver haalt is lekker.  Mijn eigen filmpje van More than a feeling laat zich helaas niet via YouTube afspelen, dus heb ik voor de lezers die zich afvragen waar dit muziekpraatje over ging, maar een willekeurige weergave van het versje gejat.

 

7 opmerkingen:

  1. Hé Ton, Jimmy Smith die kon pas spelen op Hammond B-3 !! ... LOL. Geinig dat je ook zoveel lol hebt met muziek. Ik snap de sfeer die je omschrijft, live heeft toch wat speciaals. Ik was een jaar of twee terug in Eefde of all places, naar een concert van Jan Akkerman.. het was de rit vanuit Amsterdam meer dan waard.


    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Boston, ik draai hun nog regelmatig hoor want het blijft heerlijke muziek. Wel jammer dat ze de andere hits ook niet speelden in Epcot.
    Geinig dat er onder de Orlandofreaks ook veel 'ouwe rockers' zijn !!!!

    En ja de Vliegermolen, "es war einmal"...

    Groetjes,
    Pieter

    Ehh.. kom je nog bij Old Navy deze week ? (hint)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag mr Ton,

    Volgens mij heb ik u voorbij zien komen vandaag ( met nieuwe camera in gebruik hihihi) , jammer dat u te ver weg was om opgepaste manier u te kunnen roepen ( had gekunt hoor maar dan had heel cane island geweten wie u was wahahahha). Ik heb in middels wel fam zijlstra ontmoet en nog een ander gezin uit nederland . Dus het moet er toch een keer van gaan komen dat we u ook gaan ontmoeten wie weet zelf een keer met zijn alle een echt nederlands onderonsje wahahahhaha .

    Groetjes Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En niet alleen op Cane Island is het oppassen geblazen voor de Nederlanders, ook waren er vandaag dus veel in Epcot te vinden, veel Nederlands was er te horen vandaag maar wij hebben Teleton en zijn vrouw niet kunnen spotten daar. Maar wellicht gebeurt dat nog deze vakantie. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oh super zeg!
    Wij hebben even in de middag staan kijken naar de souncheck.
    Zag er allemaal goed uit!
    Maar wat was het die dag heet he!!
    Groetjes Simoon

    BeantwoordenVerwijderen
  6. "ouwe" rocker, jammer dat je je ( caramel kleurige ) haren niet helemaal los hebt kunnen gooien tijdens het concert.....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. toff dat je zoveel concerten meepikt, vandaag fran cosmo, chicago heeft ook al gepasseerd... cultureel vakantie :)

    groetjes uit regenachtige Ieper!

    BeantwoordenVerwijderen