vrijdag 7 mei 2010

Knikkertijd

Koffie op het balkon, want gisteren was het een drukke dag. Het was een kruisiging tussen de dolle dwaze dagen, prijzencircus en de Sinterklaaskoopavonden. Maar we hebben het doorstaan! Wij hadden ons al een tijdje niet in de Outlets laten zien, maar die schade is gelukkig hersteld. Inmiddels waren in veel winkels de zomercollecties aangekomen. Nu nog vrolijker kleuren met nog meer korting.

Tegen het vallen van de avond waagden wij ons in de richting van de Premium Outlets. In de foodcourt was het een drukte van belang. Vooral veel Nederlanders die dankbaar gebruik maakten van de sampelaars van de Chinees en de Japanner. Wij bedankten, gezien het besmettingsgevaar voor beri-beri, zomergriep en aangetaste darmflora feestelijk voor de eer en bestelden zelf wel een maaltijd. In de hoop dat daar niet over de Bourbon Chicken heen was geniest.

Daarna trokken wij ons terug in de paskamers van  van Heusen, Izods, Bass, Calvin Klein, Ralph Lauren en niet te vergeten die van Playtex, want het wordt weer knikkertijd! Heren, pas op als u met uw vrouw deze winkel bezoekt. Als u in de paskamer op de kruk plaats neemt, bevindt zich ter hoogte van uw schouder een geheime knop. Wanneer u hier per ongeluk op drukt of tegen leunt, spoedt zich de gespecialiseerde bh verkoopster naar uw paskamer en bent u nog niet jarig. Een uitgebreide uitleg over het belang van ondersteuning, pasvorm, verleiding en elegance is uw deel. Niks “doet u mij maar maat handjevol”. Want  model, materiaal, maatvoering, vormgeving, afwerking, afstelling en ophanging luisteren volgens deze specialiste zeer nauwkeurig.  En zij kon het weten, want ik schatte haar op tenminste vier D’s.

Bij van Heusen slaagde Lidy voor de bruiloftsoutfit. Een koket setje en toch draagbaar. Er kan wat aan als het in augustus toch nog frisjes is, en er kan iets uit wanneer de Zeeuwse mutsen dood van het dak vallen. Het is niet te licht, want dat is besmettelijk maar ook niet te donker, want dat maakt somber. Verder is het niet te kort, want dat kan echt niet meer en niet te lang want dat staat zo ouwelijk. Het nieuwe setje kleedt lekker af, kreukt helemaal niet en past  ongelooflijk leuk bij de zomerschoenen die eerder deze week al werden uitverkoren voor de grote reis naar Europa. Heren, wat is het toch geweldig als je vrouw zo gemakkelijk haar keuze kan maken. En dan ook nog voor weinig….!

Een probleemloze aankoop, zou je zo zeggen. Klopt! Maar de zaken liepen pas goed mis toen de verkoopster ons drie waardebonnen van 5 dolar per stuk gaf voor de winkels van Izod, Bass en Calvin Klein. WInkels waar de collectie de zware Lidy-test tot nu toe helaas niet had doorstaan. Maar ja, 5 dollar korting werpt toch een ander licht op de zaak. Al koop je maar een t-shirtje, niet waar? Dus liepen wij, voor de zekerheid nog “even” terug om van dit buitenkansje te profiteren.

En zo vonden wij bij Izod toch nog een leuke blouse voor bij “die broek” weet je wel…???? Een T-shirt van Bass werd ook nog goedgekeurd, want deze had zo’n leuk boothalsje. En we kijken voor jou nog “even” In de herenwinkel van Calvin Klein. Hier was het enige dat Teleton paste een leuke platte pet.  Maar omdat de collectie hoofddeksels al ruim voldoende is om altoos goedgemutst door het leven te gaan, lieten we de waardebon van Calvin Klein maar ongebruikt.

Waar andere huwelijken in de Outletcentra soms duurzame schade oplopen, keerden wij in opperbeste stemming vanwege de aankopen en de heerlijke temperatuur, terug naar de Jeep. Bij de laatste, allesbeslissende doorpassessie van hedenochtend bleek een aantal items helaas bij daglicht toch net minder aantrekkelijk dan gedacht. En die brengen we straks gewoon samen terug. Want wij laten de stemming hier door niets, maar dan ook helemaal niets, bederven……

8 opmerkingen:

  1. Ton & Lidy alweer een leuke dag, mag ik jullie bedanken voor de ochtend entertainment, heerlijk opstaan zo, en dat al vele weken.

    Bedankt !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iedere dag begint met een (schater)lach, heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Ton & Lidy,

    Net terug vd kapper natuurlijk meteen maar even jullie blog gelezen en zien dat jullie weer flink aan de shopping zijn geslagen, hahaha !

    Ben benieuwd of ze makkelijk zijn met ruilen...

    Groetjes,
    Pieter & Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heee ton en lidy
    wat geweldig dat lidy zo goed is geslaagd voor een koket setje...
    staan jullie er straks mooi op ...de bruiloft fotos...
    en dat van die knop hihihihihi...ken heel die winkel niet eens :-(....maar goed jullie hebben een super shoppers dag gehad dus...
    en weer erg genoten van het verslag...was vandaag zelf weg en zit nou al een kleine 2 uurtjes alle blogs te lezen hahahahahaha.maar goed erg leuk en je wordt er zoveel wijzer van toch ??
    groetjesss en tot morgen
    en voor lidy alvast een fijne moederdag..
    marij

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben, na de drukke week, weer klaar om blogs te gaan lezen. Wetende dat het flink wat tekst zou zijn, wilde ik er natuurlijk goed te tijd voor nemen. En aangezien ze in de Delta vlucht tussen Miami en New York gewoon internet hebben, was dit een prima moment.

    Ik heb weer smakelijk moeten lachen; vooral over de kapper. Er waren meer op het forum die niet helemaal goed werden van de kapperstalenten. Ik vind dat met dat 'uitzicht' altijd wel een 'probleem' bij een kapper. Nou zoek ik dat misschien wel op, door niet bij een mannelijke kapper langs te gaan, maar zo'n zaak te kiezen waar die jonge vrouwtjes kappen !

    Jammer dat je ons niet gezien hebt in het Rainforest Cafe; we waren er echt wel, al moet ik nu bekennen, dat ik met mijn rug naar de winkel zat en dat wij HELEMAAL achterin een tafel hadden ... En die snor, nee, dat was ik niet ;-) (en Dr Phil ook niet, begreep ik, die heeft hem gisteren na 40 jaar door Oprah laten afscheren onder het motto; Change is Good) !

    Mooi dat jullie nog redelijk geslaagd zijn in de outlets. Of die $ 5 coupons je daarbij geholpen hebben, lijkt duidelijk, maar gezien de dollarkoers had je beter vorige week zonder korting kunnen kopen, denk ik ;-) !

    Maar ach, als de stemming er maar in blijft ! En volgens mij kan die, ondanks de korte coupe (die er prima uitziet wat mij betreft), niet stuk bij jullie !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook wij hebben en druk programma. Ondertussen weer helemaal bijgelezen bij de "buurtjes". We blijven uitkijken of we jullie niet ergens tegen het lijf lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. sjance dat je een vrouwtje hebt die snel haar keuze kan maken zonder de portemonee te veel te belasten :) Bij ons in de winkel zien we het anders, maar ja vrouwen hebben nooit iets om aan te trekken...

    Je schrijfsels geven mij zo veel heimwee naar die sunshine state, als ik kijk naar onze triestig weer bewolkt, met regen en vooral koud, moest ik het kunnen zou ik er sebiet in de vlieger stappen!

    thx for the smile every time!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoe kun je de dag nu beter beginnen dan met een blog van Teleton ? Heerlijk om de dag met een lach en een bakkie van de Starbucks te beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen