woensdag 14 april 2010

Besparen

We schrijven woensdag de veertiende april. Het is zeven uur in de avond en we bruinen een beetje bij in het avondzonnetje. Het is zo’n avond met een stralend blauwe lucht, kleine witte wolkjes en een heerlijk briesje dat rusteloos ritselt door de jonge blaadjes van de struikjes langs de vijver. Vader en moeder eend peddelen nerveus rond het jonge tere kroost dat nog maar zeer onlangs uit het ei is gekropen. Uit de pool aan de overkant klinken kinderstemmen en gespetter. Zo’n avond is het……

BILD0837 Vandaag bezochten we het Magic Kingdom. “Welcome back” sprak de juffrouw van het parkeerterrein toen ze onze jaarpas inspecteerde. Weer veertien dollar uitgespaard, dachten wij tevreden. De Jeep vond halverwege rij 47 in de Goofy-sectie een plekje. Plots verzamelden zich dikke rijen bezoekers bij de halte van de tram. Disney laat je dan natuurlijk niet aanmodderen, maar zet gelijk twee extra tramsets in. Wonderlijk genoeg was van de drukte bij de overtocht per boot en de veiligheidsinspectie niets mer te merken en na een korte controle van onze rugzak van de Provincie Zeeland speurden onze ogen naar de kortste rij bij de toegangsautomaten.

Deze zijn per paar gegroepeerd en heel vaak vormen de mensen een rij aan de ene kant, terwijl de andere automaat tevergeefs naar bezoekers staat te smachten. Zo ook deze keer. WIj passeerden een rijtje van twee, drie gezinnen waarvan de brave huisvaders geduldig stonden te kijken hoe wij ongehinderd het park binnenvielen. Kaartje in de gleuf, vingertje scannen, poortje onderdoor en daar klonk die gezellige, ondefinieerbare Disney geluidenmix weer voor het eerst sinds december in onze oren. Boven ons vertrok de Disney trein. All aboard……en de stoomfluit floot.

BILD0863De thermometer wees zo’n schroeiende  80 graden, de zon scheen fel en wij meldden ons bij de eerste vrijstaande fotograaf voor een nieuwe serie Disneyfoto’s. Die wij overigens nooit kopen, maar met snag-it  van het scherm af plukken. Vijf fotografen later besloten we dat we nu wel genoeg geposeerd hadden en had ik bovendien kramp gekregen van het buik inhouden. Op de foto’s is te zien dat die pogingen ook nog eens vergeefs zijn geweest. Maar gelukkig staat Lidy er wel leuk op, dus we zullen ze later wel eens op het blog zetten.

We kuierden een rondje te beginnen bij Fantasyland. Bij de Mad Tea Party vonden wij een plekje in de schaduw. Tijd voor een banaantje en een flesje water van de Walmart. Voor een banaantje rekent ome Walt ene dollar en vijftig cent. Bij de club van Sam Walton heb je daar een hele kam voor. Voor twaalf flesjes water brengt hij met plezier tweeeneenhalve dollar in rekening. Hiervoor kan je er bij ome Walt slechts een flesje op de kop tikken. Te lui om uit te rekenen hoeveel we nu weer hadden bespaard, keken wij tevreden in het rond.

BILD0839  De Disney Crowd Calender stond vandaag op zes. Zo’n dag waarop je vrijwel overal snel aan de beurt bent en je niet op ieder moment door een overspannen vader achter een buggy voor je hielen wordt gereden. Zo’n dag dus waarop alles meezit. Waarop je bijvoorbeeld bij Mickey’s PhilharMagic binnenloopt en je nog maar net met je 3D brilletje in de aanslag voor de automagically openende deuren staat, als je al naar binnen mag. Wij zaten op de achterste rij op de buitenste twee stoelen.

Achter ons was alleen nog plaats voor de invaliden met hun begeleiders. Hier kwam een gezin te zitten met een dubbelgehandicapte dochter. Zij bleek alle liedjes uit de show gezellig mee te kunnen zingen. Nou ja…, de refreinen. Nou ja, eigenlijk kende ze ieder laatste woord van het refrein. Maar dan met dien verstande dat het laatse woord haar nog net even iets later te binnen schoot dan Disney in de partituur had laten schrijven. “ A whole new world….” “World”  klonk het toonloos achter ons. Bij het fragment uit de Lion King ging het niet veel beter. “And I just can’t wait to be ….kiiiiiing”. Het leek wel of het meisje achter ons keurig op de laatste, lange uithaal van Simba had gewacht. “King” bromde zij montoon. Wij hadden de voorstelling al de nodige keren gezien, dus de verrassing is er voor ons wel zo’n beetje af. Maar met deze muzikale variant krijgt zo’n show toch weer een hele nieuwe dimensie.

Voor de lunch namen wij een Tuna sandwich in het Columbia Harbour House. Nog nooit gezien bij Disney; om het kwartier kwam de staff ritmisch klappend uit de keuken om alle tafeltjes langs te gaan, compleet met een tray met alle condiments, zoals daar zijn de zakjes mosterd, suiker en zoetstof, rietjes, servetjes en andere snuisterijen. Er werd vriendelijk gevraagd of alles naar wens was. En passant werd de tafel afgeruimd, uiteraard nadat men beleefd had gevraagd of de familie “all done” was. Bij twee tienermeisjes was dit even misgegaan. In tranen meldden zij dat hun twee bekers cola automagically waren verdwenen toen zij even niet opletten. Twee nieuwe bekers werden aangerukt en het tienerleed was weer geleden.

BILD0887 Wij pikten de “Dream along with Mickey” show mee, bezochten de winkeltjes in Main Street onder het motto “ Kijke, kijke, nie kope” en vonden een prima plekje (uit de zon en in de wind) om de gezellige  “Celebrate a Dream come true” parade te bekijken. Een aardige mevrouw, van wie tante vast zou zeggen dat ze erg leuk was met haar dikke buik, kwam ons nog even uit naam van Disney het hemd van het lijf vragen. Hoe lang de vakantie was, vroeg ze. Het kostte moeite om er zo toonloos mogelijk “fourtytwo days” uit te persen. Je wil per slot van rekening niet opscheppen. Zij lachte haar spierwitte tanden bloot, sloeg de ogen ten hemel en zuchtte: “My God, that’s what you call a vacation”.

En dat, beste lezers, knoopten wij maar weer eens goed in onze oren. Het is hier inmiddels donker geworden. ‘t Is niet uit besparingsoverwegingen dat we het licht op het balkon niet aan durven doen maar we willen de verzameling muggetjes en vliegjes die zich inmiddels op de hordeur hebben genesteld, niet verontrusten. Ik sluit ik de zitting voor vanavond dus met een blij gemoed af waarbij ik me de moeite wel kan besparen om jullie te melden dat de stemming er hier onverminderd goed in zit.

13 opmerkingen:

  1. Heerlijk zo voor mij op de vroege ochtend weer een even een berichtje te lezen,voordat ik zo mag werken!.

    Maar nog 2 weken en dan gaan wij ook al weer!!

    Nou geniet maar weel lekker,dat gaat vast lukken!
    Groetjes,Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En dan waait er zo maar een vleugje Magic kingdom mijn huiskamer in. Goedemorgen vanuit een koud Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Ton & Lidy,

    Het is weer heerlijk om op de vroege morgen onder het genot van een bekertje verse Max Havelaar-koffie te genieten van jullie blog.

    Zo te lezen is het op dit moment niet erg druk bij Disney, en ik neem aan dat dat ook geldt voor de bezetting van Cane Island of is deze wel redelijk volgeboekt ? Begin december vondt ik de 'bezettingsgraad' vrij laag overigens.

    Inmiddels hebben wij gisteravond via PayPal de aanbetaling voor onze villa gedaan, dus ook wij kunnen de moeite wel besparen dat ook bij PenPe de stemming op-en-top is !!

    Groetjes,
    Pieter & Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Door familieomstandigheden ben ik nu pas begonnen met lezen van jullie blog maar het is toppie in ieder geval. Leuke verhalen ik geniet er weer volop van!

    Kijk nu al uit naar het verhaal van morgen.

    Veel plezier. Groetjes uit een lekker zonnig 010 teminste nog wel en nu maar hopen dat het hier ook zo blijft.

    Groetjes Ciska

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke dag, het is zo leuk de dag te beginnen.
    Niet eerst, de krant neee, eerst een aantal blogs. grr verslaafd ?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo te lezen een heerlijke dag in het Magische Koninkrijk.

    Al moet ik bekennen dat ik bij het lezen van de titel en het zien van de foto van de tas uit Zeeland aan iets anders dacht. Ik dacht dat de pennenstreken zouden gaan over het bericht dat de provincie Zeeland plannen heeft om een gedeelte van West Brabant in te lijven :-) Dit alles natuurlijk uit het oogpunt van besparingen.....

    Maar gelukkig hebben jullie veel efficiëntere besparingen gerealiseerd gisteren. Dat er nog maar veel besparingen mogen komen de komende 42 dagen.

    Houd de stemming er goed in, dan doen wij dat ook.

    Greetz,
    Patrice

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heeeeeeeerlijk!! Het voelt ÉCHT weer als thuiskomen.
    Vrolijk word ik ervan, zeker van zo'n dagje Disney, maar de rest ook (Welcome to Cici'S!).
    Geniet ervan, en óóit gaan wij ook zo lang ;-)
    Groetjes, Renée (in Frankrijk)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Ton en Lidy, ik zit te genieten van jullie verhalen en schiet af en toe behoorlijk in de lach. Ik verheug me alweer op morgen !
    Groet Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk om te lezen weer!
    Tweeënveertig dagen, wat een leven!
    Geniet er maar van, we volgen jullie op de voet!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Klinkt leuk; Mickey’s PhilharMagic! Dat hebben ze in Parijs volgens mij niet??? Zeker weten doen dus in september...maarre bij voorkeur dan zonder monotome galm achter me, dus ik zal ergens een plekje voorin gaan zoeken ;-)!

    Groetjes,
    Kelly

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gelukkig had je de familie met hun dochter niet bij je in een schuitje van 'It's a small world'. Dat deuntje blijft al zo hangen en die net iets andere versie is jullie dan dus mooi bespaard gebleven. Ook ik hoop dat nog vele besparingen zullen volgen ;-D

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heerlijk die mooie verhalen die jij altijd uit de hoge hoed weet te toveren, ook hier zien wij er elke dag weer naar uit om het nieuwe verhaal te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het verhaal van vandaag begint als een sprookje .... Kan me voorstellen dat ze enigszins raar opkijken als je meldt dat je 42 dagen met vakantie bent.... Voor zoveel vrije dagen moet je in Amerika 3 jaar sparen

    BeantwoordenVerwijderen