dinsdag 13 april 2010

De wonderlijke wegen van Windows

Maandag 12 april: We hebben pech. Op de een of andere manier lukt het niet om op het internet te komen. Hier op Cane Island had ik het wel een beetje verwacht. Er is hier een RCA modem (by Thomson). Tijdens onze vorige reis moest ik ook een driver voor de Motorola zoeken en installeren, dus togen wij naar de Mac voor gratis wifi.

Dat hadden wij gedacht. De LAN werkt en de verbinding met het netwerk was ook perfect. Toch geeft de HP mini aan dat er geen verbinding gemaakt kan worden. Alle trucs uit de kast gehaald, maar geen Internet…..

Verder stond de dag in het teken van de broodnodige boodschappen. Vanmorgen de gewone boodschapjes en vanavond de diepvries. We zijn nog een beetje ontregeld dus kozen we voor de allervoordeligste oplossing om de maag te vullen: CiCi’s Pizza. Daar kunnen zelfs de diepvriesmaaltijden van Fridays niet tegen op.Met de coupon telden we nog geen 12 dollar neer. Het saladebuffet werd, met de complimenten van tante, uitgebreid bezocht. Maar natuurlijk schoven we stiekem ook een paar lekkere pizzapunten naar binnen.

En nu zitten we thuis lekker op de bank, met een colaatje binnen handbereik, na te denken hoe wij het internet probleem zullen tackelen. En hoewel we natuurlijk helemaal niet mogen mopperen omdat we, op internet na dan, alles hebben wat ons hartje begeert, drukt het de stemming hier een heel klein beetje. We zullen er alles aan doen om hier dan ook zo snel mogelijk verandering in te brengen.

Dinsdag 13 april: En dat blijkt gelukt, we hebben nu een MAc gevonden met wifi, wat fijn, wat fijn! Eerst maar eens het blog sponsoren en als de batterij het haalt op zoek naar een driver voor het RCA modem. De zon schijnt, de verbinidng is perfect en de cappucino smaakt hier ook nog. De stemming is juichend en als er niets verandert, laten we dat maar zo.

14 opmerkingen:

  1. Fijn dat jullie veilig op de bestemming gekomen zijn en: fijn dat de verbinding er is. Het was nu al leuk om alles te lezen, meer dan leuk zelfs dus dat wordt nog wat.
    Genieten we allemaal de komende weken: jullie aan die kant van the Big Blue en 'wij' aan deze kant.

    houdoe, mrloes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jemig, ineens 5 nieuwe blog-berichten ! Van wie anders, eindelijk !! We zijn weer helemaal bijgelezen, en alles ziet er weer prima en verzorgd uit. Alleen de laatste stuiptrekkingen van het modem dan nog ...

    Oh ja, ik was even in verwarring gebracht door het 'kwikkie' in de badkamer. Het is toch niet wat ik denk dat het is ..... ;-) ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben weer bijgelezen!! Tot nu toe is alles goed verlopen voor jullie.....op de internetverbinding na dan. Maar dat mag de pret niet drukken.

    By the way - hoe is het weer daar? Korte boks?

    Groetjesssss

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Ton & Lidy, wat een verhaal weer en wat een pech met het internet. Hoop dat verder alles naar het zin is en dat jullie er weer een heerlijke tijd zullen hebben. Wat een idee dat jullie er nu al zitten en gelijk met ons teruggaan terwijl wij pas 15 mei vertrekken. We lezen jullie blog met veel plezier en duimen dat het goed komt met het modem.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Ton en Lidy, dat waren al enerverende dagen. Fijn dat jullie een goede reis hadden en al geinstalleerd bent in de condo. Veel forummers (ik ook) keken reikhalzend uit naar het verslag. Keep up the good spirit en ik kijk uit naar je volgende stukje. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ton en Lidy ik wens jullie een hele leuke tijd in Florida. 6 weken, daar kunnen wij (bijna) veertigers alleen nog maar van dromen :-))
    (trapt de baas niet in)
    Geniet van de zon. En laat zo af en toe onder het genot van een, mac flurry, ons mee genoten van de belevenissen.
    groetjes Arianne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geweldige verhalen Ton. Ik lig soms blauw van het lachen.

    Ik wens jullie nog een fijne vakantie daar.

    Enne doe Shamu(voor Tilly) de groeten als je in Seaworld komt.

    Heleen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Sandra (bluedolph1n)april 13, 2010 1:48 p.m.

    Ik weet dat er veel mensen erg blij zijn dat internet toch werkt, wat moeten we zonder jullie verhalen zo lang. ;) Voor nu en voor later heel erg bedankt voor het heerlijke leesvoer wat je maakt, en geniet van de vakantie. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Vanmorgen al stiekem op het werk gecheckt maar gelukkig is er 'signaal' van jullie kant... Nu maar hopen dat het ook nog op CI voor elkaar komt met internet...wel zo fijn als je er zo lange tijd mag blijven!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Ton en Lidy

    Ik ben enorm blij dat je de mogelijkheid hebt gevonden om toch ons te voorzien van je schrijftalent, en net als MattRob, moest ik even "fronsen" bij je "Kwikkie in de badkamer"...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Ton & Lidy,

    Zo dan, 5 blogberichten in 1x, wij worden wel verwend zeg ! Fijn dat jullie weer op Cane Island zijn, "it feels like comin' home" voor jullie.
    Nu nog even het driverprobje oplossen en dan is alles helemaal dik voormekaar.

    Inmiddels hebben wij onze tickets geboekt, en ook zojuist een huurcontract van een villa ondertekend dus de stemming zit er in 'Huize PenPe' weer goed in. :0)

    Groetjes,
    Pieter & Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het was een nadeel om een paar dagen langer te wachten op de updates, maar weer een voordeel om gezellig een paar updates tegelijk te lezen.

    Het zit weer heel goed in mekaar, het leest echt fijn. Proficiat, zeker zo verder blijven doen.

    Geniet ervan !!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het klinkt alsof het vakantiegevoel er in ieder geval goed zit en de jetlag wel redelijk meevalt. Wat een heerlijke schrijfstijl heeft u trouwens, dat kan zich meten met mijn meest geliefde columns. Ik ben benieuwd naar de rest, heel veel plezier in Florida.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. eerlijk gezegd ben ik ook wel een beetje benieuwd naar dat " kwakkie " uh sorry, " kwikkie " in de badkamer..... Beginnen bij CiCi's pizza, de komende uren heb jij geen honger meer !

    BeantwoordenVerwijderen