vrijdag 16 april 2010

Morgen weer de oude

Teleton was vanmorgen gewoon rond half acht, zoals gebruikelijk, rustig opgestaan. HP Mini aan om de kijkcijfers op het blog te zien. Snel even de leuke reacties vrijgeven en het nieuws over de gaswolk lezen om vervolgens het ontbijtje klaar te maken.

Maar eenmaal achter het toetsenbord liep het anders. Het lag niet aan de kijkcijfers. Ook de reacties van de lezers waren als vanouds hartelijk en gezellig. Meer dan 500 bezoekers waren er gisteren geteld. De zon piepte al over de gebouwen om de pool aan de andere kant van de vijver te verwarmen. Alle reden dus om de dag welgemoed, vrolijk en ambitieus te beginnen. Toch zat Teleton maar een beetje achter het scherm te hangen. Het hoofd duf, een kuchje dat maar niet wilde stoppen, de spieren pijnlijk, de ledematen stram. Algehele last van gammeligheid; bij wijlen Prins Bernhard ook wel een lichte ongesteldheid genoemd.

Het ontbijtje werd dus vandaag door de vrouw des huizes bereid. Met heerlijke aardbeitjes, dat dan weer wel. Je denkt dan dat je de dag wel door zult komen. Even flink zijn, fris shaven en een snelle douche! (zo goed, trouwe lezers……????) Maar de fut om er vandaag op uit te trekken was er niet echt.

Teleton was een beetje ziekjes. Als de airco blies, vond hij het te koud. Als de airco niet blies, brak het zweet hem uit. De felle zon irriteerde hem. Het lawaai van de tuinman die het gras kwam maaien ook. Trek in een broodje had hij niet, tussen de middag. Maar nadat er een lekkere panini met wat sla, tonijnsalade met tomaat voor zijn neus werd gezet, ging die er toch verrassend goed en gemakkelijk in.

Vanaf de bank, met de lamellen op een kiertje, keek hij met verbazing naar alle rijdende rechters die je kunt bedenken. Hier geen geneuzel over de boom die te dicht bij de schutting staat. Hier krijg je de real McCoy: Echtscheidingen, huurdersconflicten, oplichterij en vernielingen stonden op de rol bij Judge Judy en haar confreres. Maury doet nog steeds goede zaken met vaderschaptesten, Tyra gaat nergens over en bij Jerry vliegen jaloerse teefjes elkaar nog immer hardhandig in de haren. Kortom, de televisie bood nu niet direct en programma waar je van opknapt.

Inmiddels is Teleton toch maar weer even achter het klavier gaan zitten. ‘t Valt niet mee hoor. Echt niet……Hij is zielig! Kleine oogjes, rode oortjes en een loopneus waar de two-ply hankies niet echt tegen opgewassen zijn, zodat de kleine voorraad Tempozakdoekjes die pleegzuster Lidy uit de hoge hoed heeft getoverd, goed van pas komt.

Onder het motto Mijn kop is ziek, klets maar tegen mijn kont luistert hij nu met een half oor naar Het Oog. Even oppassen dus, vooral bij de interviews, want thuis valt hij hier altijd zo lekker bij in slaap. Of ik straks trek heb in een stoommaaltijd, vraagt Lidy geduldig. Food in the top, sauce on the bottom, lees ik op het doosje. Nou, ‘k moet er nog even niet aan denken maar het zou me niks verbazen als de rode aardappeltje met groentenmix en whiskey steak die waarschijnlijk geen naam mag hebben er straks ingaan als Ketellapper.

We moeten eigenlijk ook nog even een luchtje scheppen, vandaag. We gaan naar de Old Town; eigenlijk niet direct een plek waar je aan denkt als je een luchtje gaat scheppen, maar vooruit, ‘t is om de hoek.

“Kom op, morgen ben je weer de oude,” jubelt Lidy uit de keuken, terwijl ze de de stoommaaltijd in de magnetron schuift. “Wil je d’r wel een beetje sla bij? Is goed voor je…..” Ik weet het niet, dus zorgt zij er voor. Je begrijpt het vast, beste lezer; de uitbundige stemming waar we zo aan gewend zijn, zit er niet bij de voltallige familie Teleton in, vandaag. Maar Lidy heeft er het volste vertrouwen in dat ik morgen weer de oude ben. En zij heeft er verstand van…….

20 opmerkingen:

  1. Nou dat klinkt niet best.. hoop dat je je morgen weer beter voelt en optimaal van je vakantie kan genieten!
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou dat klinkt niet zo best... Hoop dat je je inderdaad morgen weer beter voelt en optimaal van jullie vakantie kan genieten!
    groetjes Leroy en Elisa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. TJa, ook dat hoort erbij, als we een beschrijving krijgen van 6 weken Florida ... Ik denk dat we niet anders kunnen dan te accepteren wat Lidy zegt; lekker wat sla erbij.

    En daarnaast helpt denk ik wat Tylenol (ik strek hier net de 'la onder de magnetron' open, en daar zie ik nog een pakje liggen) en goede nachtrust het beste hier tegen. Want tja, kleine oogjes en rode oortjes, dat is niet wat we willen horen hier.

    Sterkte voor jou, vanuit het verre en zonnige (maar toch nog steeds een beetje frisse) Nederland ;-) !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heel veel beterschap en hopenlijk ben je morgen weer de oude..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Balen dat je even niet zo in je knolletuintje bent. Maar wel heel lief dat je aan je trouwe fans denkt. Laat je maar lekker verwennen door zuster Lidy en dan zal het vast morgen beter gaan.

    Beterschap vanuit een nog steeds koud Nederland !

    Greetz,
    Patrice

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Balen voor jullie maar helaas hoort een dagje niet zo lekker zijn vaak ook tot een vakantie.

    Maar met frisse moed gaan we er vanuit dat je je gauw beter voelt zodat je ons weer kan voorzien van leesvoer.

    Sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik hoop voor je dat je gauw weer bent opgeknapt. Dus sterkte er mee hoor.
    Groetjes vanuit Vlaardingen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goedemorgen!

    Van harte beterschap en sterkte voor (Florence) Lidy!

    groetjes
    Desiree

    BeantwoordenVerwijderen
  9. He verdikkie je bent een beetje gammel,laat je maar helemaal verwennen door Lidy.
    En dan komen binnnenkort de vrolijke Teleton verhalen wel weer. Moet ook wel want wij willen in de stemming blijven, en dan helpt dit niet mee LOL.

    Ton ... beterschap van ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Balen dat je niet lekker bent maar een beetje laten verwennen maakt al veel goed. Geniet ervan en misschien heb je een beetje disney magie nodig om op te knappen.
    Fijne vakantie nog.

    Groetjes naomi Overdam Den haag

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hi ziekie en zuster

    Veel beterschap! Als het blijft bij 1 dag ben je 't straks zo weer vergeten. Hou vol!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Geef je even over aan de goede zorgen van Lidy, zij weet wat goed voor je is, laat het je lekker aanleunen en dan ben je vast snel weer opgeknapt. Bij een snotneus helpt (bij mij) Clariton heel goed. Beterschap Ton!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ton,

    Dat is balen, ziek in je vakantie. Dus laat je lekker verwennen door Lidy en voor je het weet ren je weer rond in de Target!

    Beterschap.

    Arianne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heey, daar zitten we niet op te wachten, niet ziek worden. Hopelijk heeft je priveverpleegster Lidy gelijk en ben je vandaag alweer wat opgeknapt!! Tylenol Cold & Sinus doet wonderen bij een goede verkoudheid!
    Beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ook vanuit Haastrecht beterschap, en inderdaad bij een vakantie van 6 weken kan dit helaas ook een keer gebeuren. Maar een goede nacht en morgen ben je weer The Man!!!!!!!

    Beterschap, en by the way knap dat je toch nog een "leuk" verhaal hebt geschreven vandaag.


    tot morgen maar weer !


    Ton Staalstra

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Beterschap gewenst
    Gewoon een dagje rustig aan hopelijk gaat het dan weer beter vergeet je pleegzuster Lidy niet te bedanken voor de goede zorgen

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Beterschap vanuit Bodegraven!!

    En laat je maar is lekker verwennen door zuster Lidy, als je weer beter bent kun je haar gaan verwennen haha

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ook beterschap van ons, en tsja, 6 weken zonder snotje of kuchje zou wel heel knap zijn.
    Wel ben ik erg blij dat je toch nog met een rood neusje in staat bent om zelfs een griepje met ons te delen.
    Enne...met die snelle douche van jou ben ik zeer tevreden!
    Laat je maar lekker door Lidy verzorgen en knap maar snel weer op
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ach wat een narigheid... gelukkig heb je nog genoeg vakantiedagen om wel te kunnen genieten van de Sunshine State... knap maar lekker snel weer op, beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik kan nu wel gezondheid zeggen, maar inmiddels zijn we al 2 weken verder ;-) Neem aan dit de stemming inmiddels weer volledig is teruggekeerd in huize Teleton ?

    Ik ga vlug de volgende dag lezen, kijken of je weer hersteld bent

    BeantwoordenVerwijderen